Smaczna impreza - MENU 100 zł

WERSJA 1

 

PRZEKĄSKI ZIMNE:

Półmiski staropolskich mięs pieczonych z zimnymi sosami

Łosoś w całości na postumencie

Schab po Warszawsku

Carpaccio z ziemniaków marynowanych z truflami

Tym baliki z kurczaka

 

SAŁATY: 

Sałatka brokułowo - pieczarkowa

Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą

Sałatka jarzynowa tradycyjna

 

ZUPY: 

Flaczki wołowe

Barszcz czerwony z pasztecikiem

 

DANIA GŁÓWNE: trzy do wyboru 

Półmiski mięs pieczonych

Kurczaki pieczone

De voile

Szynka w całości pieczona

Zrazy wołowe

 

DODATKI: 

Bukiety surówek

Ziemniaki z koprem

Kluseczki

Pieczywo

 

DESERY: 

Wybór ciast domowych

sakwy z naleśników zawijane z owocami

Patery owoców

 

NAPOJE:

Kawa, herbata, soki, woda gazowana i niegazowana

WERSJA 2

 

PRZEKĄSKI ZIMNE: 

Sushi różne

Marynowany tuńczyk z awokado na chrupiącej tortilli

Mini tarty grzybowe

Koktajl z kraba, awokado, rukoli w sosie limonkowym 

 

SAŁATY:

Cukinia, kapary, parmezan i sałata rukola

Cykoria z jabłkiem, kozim serem i ciepłym sosem figowym

Mix sałat z ziołami, grzybami, buraczkami i chrzanem

 

ZUPY: 

Zupa z mango, brokuła i imbiru

Bardzo zielona zupka z chrupiącym boczkiem

 

DANIA GŁÓWNE: 

Pikantny filet z łososia z soczewicą i jogurtem

Marynowane i grillowane płatki cielęciny w sosie słodko kwaśnym

Faszerowane roladki z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym

Cytrynowe medaliony jagnięce z pietruszką

 

DODATKI:

Zapiekana cukinia z pomidorami i parmezanem

Ziemniaki z koprem

Czerwona soczewica z fasolką i suszonymi pomidorami

Placki z kapusty włoskiej

 

DESERY: 

Pieczony rabarbar z jogurtem i pistacjami

Owoce filetowane

Mus waniliowy z tamaryndowym sosem i nasionami dyni

 

NAPOJE:

Kawa, herbata, soki, woda gazowana i niegazowana